Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, May 6, 2008

pengkhianatan sebuah PERSAHABATAN..

herm..ayat mcm org frust jer kan..aku mmg tgah frust..frust dgn sorang yg aku anggap dia kawanbaik aku..kawan yg bleh aku percaya..tpi last2, dia khianati aku..herm..aku xtau mcm mana nak mulakan cerita..aku rasa xpyhla korang tau cerita ni..yg penting, mari kita sama2 cari maksud kawan yg sebenar,,atau dalam erti kata yg lain kita kupas maksud SAHABAT..aper yg dimaksudkan dgn sahabat sebenarnya..?org lain pasti akan mendefinisikan sahabat ni sebagai 'seseorang yg bukan dari ahli keluarga kita tetapi mempunyai hubungan yang rapat dgn kita selain dari keluarag kita'.herm..ayat..mmg mudah utk digubah..tpi realiti nya?ader ke org yg mcm tu?bg aku, org berkawan dgn org lain atas dasar kepentingan..ada sesuatu yg org tu inginkan dari kita..dalam kata yg mudah, dia XIKHLAS berkawan dgn kita..arghh,,!terus terang aku ckp, aku mmg selalu berhadapan dengan org2 mcm nie..org yg pikirkan perut sendiri..kawan semasa senang..bila susah?

dalam dunia yg serba moden nie, mmg wajar kita pentingkan diri sendiri jer kan?tpi, bgi org2 yg masih mempunyai maruah dan prinsip diri kat luar tue, mungkin sifat pentingkan diri ni ditolak demi menghargai sebuah persahabatan..herm..xramai dah org mcm tue dalam dunia nie..xramai yg akan 'melangkah tanpa memangkah'..kebanyakkanya akan 'memangkah dan terus melangkah'..herm..aku xtau la ap yg aku merepek skang nie..yg aku tau, aku mmg xjumpa lagi orang yang betul2 hargai persahabatan..org yg berkawan dgn orang tanpa sebarang kepentingan..korang tanyala diri korang sendiri..ikhlas ker korang berkawan dgn kawan korang?jujurkah korang suma?korang jawab la sendiri..

1 comment:

aloyah said...

erm....aku setuju dengan hg. dunia skrg ni da mcm xpentingkan semua tu.aku punye tunang la sebgai sahabat, teman, kawan baik aku....susah senang xpenah komplen ape2. aku masuk universiti ni pun untuk bergaul, cari sahabat yang sejati...susah senang dengan aku...tapi x penah yang dapat. da dapat pun da kena curi. aku bukan x jadi seorang kawan yang baik tapi bile aku jadi seorng kawan yang terlalu menjaga kawan aku di balas dengan x sepatutnya...hampeh x??? kite jage hati die tapi die wat kite mcm xde hati...patut ke???? since aku msuk u da 3 kali aku give up dgn org yg bernama kawan...la ni aku da xkisah da...org nak kwan ke xnak kawan ke...terpulang lah....AKU ADALAH AKU...alhamdulilah aku masih ade lg kawan tp bukan dari kaum kite...CHINESE. die la memahami aku selain my fiance...DI SINI aku xjumpe lg sorg yang bernama kawan baik...kawan mse senang...susah...sorg2...ini AKU....:)P