Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, December 28, 2008

aku dah BEKERJA..???

Aku dah bekerja??ya...aku dah bekerja..hehe..hampir sebulan aku buang masa di perlis..akhirnya, penantian aku membuahkan hasil..xtaula mcm mana aku tergerak hati nak pegi kat kawasan tu..(sebenarnya nak pi tgk barang badminton kat AMR SPORT)..tetiba je terpandang akan iklan jawatan kosong..tanpa pikir panjang, aku terus serbu kedai tu..(pada mulanya aku igtkan tu kedai, tapi rupanya tu opis)..lepas bertanyakan itu ini, tetibe je bos tu ckp, 'kami terima anda, anda tahu apa jawatan anda??'..terkulat2 aku nak jawab..dengan muka xbersalahnya, aku jawabla..'pembantu kedai..?'..berderai gelak tawa diorang..huhu...aku ada wat lawak ker?ke jawapan aku tu jawapan yg agak kurang cerdik??(kat iklan tu, xder tulis jawatan apa, cuma tulis JAWATAN KOSONG).herm..rupa2nya, jawatan yg diofferkan kat aku tu jawatan MANAGER..yer..PENGURUS dalam bahasa melayunya...terkedu aku jap..aku igtkan jawatan biasa2 ja..xsangka lak jawatan tu tinggi sgat..diorang amik aku sb aku ada degree..hehe..walaupun di luar bidang pengajian, tapi diorang yakin, produk uitm bermutu..(bos aku yg ckp, bukan aku)..so, secara rasminya, skang ni aku dah bergelar pengurus kepada sebuah company yang bernama Water Tech Resources Sdn.Bhd..(mcm xcaya ja..kan??)

Herm..tpi bila aku pikir2 balik, mampu ke aku handle semua nie..??xpenah terpikir pun aku nak jadi manager..aku cuma terpikir nak jadi pembantu gerai makan, tukang pam minyak, lap body ketapi dan mcm2 lagi la..ni x, sekali dapat, terus jadi manager...huhu..mcm mana yer kawan2?bolehkah aku?hurm..kenala cuba dulu..kan?kalau xcuba, xtaula aper cerita nanti..betui x?hehe..sebelum dpt keja ni, aku try jugak la cari keja lain..tapi biasala..ayat standard (maaf ye encik, kami perlukan pekerja perempuan..')..huh!ayat standard utk reject aku..apala..mcm mana la org2 laki nak jdi insan berguna..tu yg byk jadi mat rempit tu...hurm..naper ek, majikan lebih gemarkan pekerja wanita..??tpi xperla, nasib bek aku dah dapat keja..berkat dari kesabaran aku..1 januari 2009 ni, bermula hidup aku sebagai seorang manager...ekekek (mcm poyo jer..)sebelum ni dok mengaji ja..(belajaq @ belajar)..alhamdulillah...leh la aku support family aku..(banggannya...!!!)

1 comment:

Ct said...

waa..tahniah..da jd manager..keje rajin2..biasa la mesti gemarkan pekerja wanita..sbb pkerja wanita ni lebih teliti dan rajin..kakakaa..w/ever best of luck fren!!