Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, February 1, 2009

Sesuka hati...

Diam tak diam, dah sebulan aku jadi manager...company tu ada macam-macam masalah semasa di bawah pengurusan manager lama..so, keja aku dalam sebulan lepas adalah mencuci 'jamban' si manager lama..hurm..agak kasar perumpamaan yg diberikan. tapi, itulah hakikatnya. dengar-dengar cerita, ex-manager tu anak sedara pengarah..he..nak tergelak pun ada aku..masa interview dulu, pengarah ni beria-ia cakap dia percayakan anak sedara dia tu..he..kesimpulannya, dont trust anyone..just trust ur heart..petua yg selalu aku guna..sebab tu ramai org yg xkenal betul dengan aku akan cakap aku ni garang dan sombong..tapi aku ni xsombong pun..ramah jer..huhu..

sepanjang aku uruskan syarikat ni, pendapatan syarikat dah meningkat..dah cecah Rm 10k sebulan..2nd bos aku selaku ckp ni mungkin rezeki aku..(dia kata aku ni pembawa rezeki...huhu). tapi, aku dah biasa dengan keadaan mcm tu. penah ker korang alami peristiwa ni, pegi kedai yang xder orang, bila korang masuk jer, tetiba ja kedai tu jadi ramai..penah ker?mungkin ada yg penah..aku dah selalu sgt alami peristiwa ni. aitu, aku penah pegi kedai makan kat kangar ni, sebelum aku duduk, xda orang lgsung kedai tu..tukang masak n pelayan cuma tgk tv ja..bila aku duduk n order dah dipesan, tetiba ja kedai tu penuh dgn orang..bila tiba time aku nak bayar makan, makcik kedai tu xnak amik bayaran aku. dia ckp, aku bawak rezeki kat dia..huhu..makan free aku malam tu..aku ada gak keja kat kedai makan ni, tokey tu ckp, lepas ja aku berenti, org dah xramai mcm masa aku kerja dengan dia..hurm..betul ke aku ni pembawa rezeki?tpi, aku dok rasa mcm aku ni xmurah rezeki pun...huhu..xtaula..mungkin semua tu dah ditakdirkan kan kot...kan?

9 comments:

Jitegha said...

hahahhahaha pembawa rezeki ka ni...mai dok sebelah aku...kot2 ada duit 1juta jatuh kat aku...kita share 50-50.kekekekekeke

~~jaNnah!~~ said...

gaye cte cam blagak pon ade~~one of da reason ape yg ang nk tau sgt.

inkaysrider84 said...

huahahah!aku tau ang dengki..kedengki..wek!!

Ct said...

hahaa..setuju ngn jitegha..kot2 leh cepat jd kaya...hehehe

~misz YANG pressure~ said...

hehehe~
sangat setuju~!!!
sebab i pun macam u jugak kot~
sebelum ni i macam xpercaya la sgt,tapi bila dah selalu macam tu i pun pk kita ni muka rezki.. =)
i pun pernah dapat gak,bege free~macam yang u cakap tadi la..tiba2 ramai orang dtg then bege abis..weee~!!

RieDer said...

ye ker misz?huhu..tula..tpi, ada gak org yg xmau nak accepted kelebihan mcm kita nie..terutamanya cik jannah tu..ada ka patut dia ckp i berlagak?huh!

~~jaNnah!~~ said...

what da???!!!

RieDer said...

apa..???

~~jaNnah!~~ said...

haish!