Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, March 2, 2009

aku dan EXHAUSTED...


Hurm...aku mmg penat..xtaula kenapa..terlalu letih..kerja cara kerja..kawan-kawan cara kawan-kawan..kadang-kadang tu, aku rasa mcm aku xda masa utk diri aku sendiri..kat tempat keja, aku nak kena ngadap karenah kedua-dua bos aku..diorang ni adik beradik. tapi aku xtaula apa puncanya, diorang ni perang dingin..yang jadi mangsanya, aku..yer...A.K.U..aku!contohnya mcm tadi, mesin kat kilang x beroperasi..pastu bos kedua call aku suh aku bgtau bos besar..pastu, xsampai berapa minit, bos besar suh aku bgtau lak bos no 2.lepas ja aku bgtau kat bos no 2, bos no 2 suh aku bgtau balik kat bos besar..arghhhhh!!!!!fedup nya!!nak je aku jerit 'Tolong jadi profesional skit...!!!'tapi aku sedar la yg kedua-dua diorang ni bos aku...kekadang tu, aku tepikir lak, aku ni pengurus syarikat atau pengurus peribadi diorang?bukanya diorang xleh call direct jer..kenapa mesti melalui aku?dah la aku ni byk lagi keja yg nk kena wat..akaun nak kena semak, gaji staf nak kena cek, penyata pendapatan nak kena semak, mcm2 lagi la..hal gaduh2 ni bila dibawak ke tempat kerja, susah bykla...susah dari segi komunikasi..hurm...xtaula smpai bila diorang nak perang mcm nie...

Hari ni hujan lagi kat perlis..tetiba je sayu je hati nie..aku ni mmg lain mcm skit kalau hujan..rasa sayu n rasa tenang tu dtg silih berganti..aku suka tgk air hujan yg turun renyai2..mcm ada satu keindahan kat situ..korang penah rasa?dan satu lagi kesukaan aku time hujan nie, keluar bersiar2 lepas hujan berhenti..best oo...blues jer rasa...dulu masa kecik2, aku suka kayuh gerek (basikal) ke sungai kat kg sebelah.lepak situ sambil tengok sawah padi..tenang gila...skang ni, aku dah xda masa nak pi tempat2 mcm tu..sibuk sgt...sb tu la kot yg wat aku penat..kan?

3 comments:

~misz YANG pressure~ said...

huhu~
ilex la awak..orang yang dah keje memang camtula..banyak prob..huk~
cam sy ni ah xsabar2 nak keje ekceli..huu

CtiKuscoMel said...

hurmm dear..camtula bile da keje..especially bile keje ngn org..huhuhu

RieDer said...

huhu...tu la pasal..masa belajar selalu ckp 'Xsavarnya nak keja..!!!'..bila dah keja lain pulak yg kuar..huhu