Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, March 23, 2009

I Misz U....BLACK!!!!!





Huhu..rindunya aku kat motor aku (a.k.a Black)..bukan apa, masuk ni, dah 2 minggu motor aku dimasukkan ke bengkel..aku wat perubahan yg agak besar kat enjin motor tu..hurm..bukan nak wat racing..tapi aku cuba nak bikin motor tu jadi standard kilang..tukar blok, pinston,kaburetor n lain2 la..aku pun xtau sgt pasal menatang dalam enjin nie.kos dia mmg tinggi la..huhu..tapi nak wat mcm mana, aku sayang motor.

Pernah jugak aku terpikir nak tolak motor ni kat kedai n tukar ke Yamaha 135LC. tapi bila dipikir2 balik betapa susahnya aku nak dapatkan motor idaman aku ni dulu, terus aku campak jauh2 niat tu..lagipun, motor ni ada sentimental Value..hehe..arwah tokwan aku yg usaha pujuk mak n bapak aku untuk benarkan aku beli motor ni..hoho..mesti korang igt aku pakai duit mak bapak kan?korang silap la kalau korang pikir mcm tu..duit muka motor ni duit aku sendiri dan juga sumbangan daripada tokwan aku..n bulan2, aku yg bayar sendiri..aku cuma perlukan persetujuan mak bapak aku jer..bukan ap, kang kalau jadi apa2 kat aku nanti, xla mak aku ckp, 'tula, ckp org2 tua xmau nak dengaq..'.huhu..bapak aku plak ada alasan yg ortodoks..dia ckp, dia xmau aku jadi matrempit..huhu..tula..asal 125z ja, mat rempit..asal mat rempit ja,125z..xpaham aku..aku tgk budak2 yg merempit kat sini pakai kriss n ex5 ja..nak canggih sikit, wave 125..hurm..

Tadi aku pi bengkel..saja jenguk2 black kat ctu..mcm nazak jer..huhu..operation masih belum selesai bak kata pomen tu..esk pagi nak bawak turun enjin..nak servis kat dalam tu lak..nak cari apa komponen yg dah haus (haus kasih sayang la tu..ekeke). aku serahkan jer la kat pomen tu..dia lagi arif dari aku..aku ni tau naik jer..yela..Rider la katakan..kat bawah ni ada beberapa keping pic black yg dalam 'bilik pembedahan'..korang tengok2 la yer..kpd Black, cepat2la keluar dari bengkel..tanpamu, saham aku jatuh..xdpt nak ngorat awek..hahah!!!


1 comment:

Jitegha said...

Damn!!! moto hang kena cabul tu zack.... dia bukak hbs baju moto hang...ish ish ish... hg boleh tgk saja no...haha