Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, April 16, 2009

Tanpa Tajuk..

Hari isnin aitu, (130409), pengarah urusan aku ada ajak aku lunch sesama dia..katanya ada hal penting nak bincang dengan aku..terbagak2 jugak la aku sebab kali ni firstime aku naik keta mewah..tapi bukan aku drive la..aku dok sebelah jer..huhu..sampai ke tempat makan, dia pun citer la yang dia ada projek baru.aku pun heran gak, naper dia bincang dengan aku?kenapa xbincang dgn board of director yg lain?hurm..aku pun tnya la sepatah dua..di bawah ni dialog aku dgn dia..chech it out!
Boss: saya ada projek baru nie..tapi saya perlukan persetujuan awak dulu..
Kuli: ala tn haji, naper lak nak minta persetujuan syer?syer bukan pemengang saham pun.bukan juga sedara tn haji.saya ni cuma pekerja tn haji jer..
Boss:ye, itu saya tau, awak mmg pekerja saya.bukan adik saya or anak sya..apatah lagi menantu saya...tapi..
Kuli:(directnyer boss aku ni ckp, kotla nak jaga hati aku..huhu(dalam hati))tapi apa tn haji?
Boss: saya cuma akan jalankan projek ni kalau awak yg handle. tapi saya xtau berapa lama awk akan kerja dengan company saya.
kuli:tu syer xberani nak jamin la..tapi kan ke ada lagi pengarah2 yg lain..
Boss: sebenarnya, i want to setup a new company...n syer nak tarik diri dari syarikat ni,awk fikirkanla ttg ni..i trust u n u have a good potential to become a great bussinesman..
Huh?!Great bussniseman??aku xpenah terpikir pun nak jadi peniaga..apatah lagi nak jadi usahawan..hurm..aku tau, tn haji ni nak tarik diri sb xtahan dengan karenah pengarah-pengarah lain (adik-adik dia..). tu la payahnya kalau dok bergaduh ja kerja..xprofesional lgsung..hurm..korang rasa mcm mana?perlu ke aku setuju dgn projek tn haji nie?kalau aku setuju, maknanya aku akan terikat dengan dia. aku xleh masuk bidang aku (town n regional planning)..aduyai..poning2..lepas satu, satu dilema aku hadapi..betula kata member blogger aku, kerja pun ada politiknya..hurm...

7 comments:

Anonymous said...

aku tau, tn haji ni nak tarik diri sb xtahan dengan karenah pengarah-pengarah lain (adik-adik dia..)1. menampakan ur sure tang fakta di atas.

aku xleh masuk bidang aku (town n regional planning)2. beralih bidang nih perkara biasa.. arwah sudirman did law tau2 jadik penyanyi... chef wan did accountancy work as an accountant with bbmp (kalo xsilap lah).

kerja pun ada politiknya..hurm...3. dlm hal u n ur tuan haji.. kira clear cut case.. Xnampak mana politiknye.. don misconstrued ur bos nyer intention.

cikgu.h@gmail.com

Suryani Rosli said...

fikir masak2 yek..
rezki dpn mate..tp kne nilai baek2 la..
sbb abg z je tau sape bos abg z..
=)
selamat bekerje!

RieDer said...

tula suryani..huhu..poning kepala eden...

miss.purple.r0ses said...

salam2..
hm~satu lagi situasi yg membuatkan diri dalam dilema..hehe~
tp kedengaran agak menarik~
buat dulu survey n list mana yg better kot~
benda camni kena pk panjang n secara matang.xleh terburu-buru sgt..
tp dalam keadaan yang lain~
ramai org kat luar sana yang berjaya, tp lain dari bidang yang diambil..hmm~??
semoga berjaya menjadi pemilih terhandal~!!
go go go~!!!
=p

RieDer said...

hehe..miss purple..huhu..syer cuma diberi pilihan dan sukar sekali utk mebuat sebarang keputusan..byk benda yg nk pertimbangkan..huwargh!!!!

miss.purple.r0ses said...

syer cuma diberi pilihan dan sukar sekali utk mebuat sebarang keputusan..byk benda yg nk pertimbangkan..huwargh!!!!

**sekali lagi anda perlu melakukan solat istikharah..InsyaAllah akan ada jalan tu..jangan mudah rasa putus asa.. =)

latio_sp said...
This comment has been removed by the author.