Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, November 25, 2008

Farewell...?!

Herm..semalam, aku ada farewell party yang dianjurkan oleh budak2 kelas aku..tapi aku tak pegi pun..bukan apa..aku cuma rasa xselesa. bukan aku xhargai kawan..bagi sapa yang kenal lama dengan aku, diorang akan tau mcm mana aku layan kawan2 aku..semangat setia kawan dalam diri aku terlalu menebal. Baktiar, kawan masa diploma aku dulu, masih lagi berkawan dgn aku.aku xpenah pikir tentang diri aku n i never say NO when my friends asked for my help. semuanya aku tolong selagi aku mampu. aku memang xpernah tolak permintaan orang. aku memang dah lama pendam benda ni..tapi, bila aku dituduh sebagai TIDAK HARGAI KAWAN, aku rasa aku perlu bgtau apa yang aku rasa..

Sejak dari aku mula masuk sini (sekitar tahun 2007), aku cuba make friends dengan budak2 kelas aku. tapi, aku tetap alone..life aku kat sini cuma keluar rumah, pegi kelas..keluar kelas, balik rumah. aku xpenah pun diajak untuk lepak2 dengan diorang..xpenah pun diajak untuk makan-makan dengan diorang..sebab tu aku suka pegi site. kalau pegi site, aku leh lepak dengan diorang..cuba mengenali diorang seadanya..bila balik dari site, kehidupan aku kembali seperti sedia kala..mmgla xdinafikan, diorang pun ada cari aku. tupun bila diorang ada prob dalam komputer..aku mcm biasa, aku xpenah tolak permintaan diorang. sesiapa yang cari aku, aku akan layan sebaik mungkin sebab aku dah anggap diorang sebagai kawan aku.bukan KAWAN SEKELAS.tapi biasala..lepas je settle masalah diorang, diorang lepak dgn geng2 diorang.aku?mcm tu jela..lepak dalam bilik..mengadap pc..aku memang xda xtvt luar dgn budak-budak kelas aku.semua xtvt yg aku wat dgn budak kelas, cuma xtvt akademik. mungkin betul ckp ayu, tujuan kita dtg cni utk dptkan defree je..bukan nak dptkan persahabatan.

Sepanjang 2 tahun ni jugak, aku rasa mcm aku xwujud pun dalam komuniti diorang..mana ada diorang nak hargai aku..orang mcm aku nie, cuma boleh dipergunakan jer.yela...salah aku gak sb xpenah belajar untuk mengatakan TIDAK..kat shah alam nie, aku leh kategorikan kawan2 aku kepada 2 kategori.

1. Kawan Sekelas
2. Kawan Sepasukan (Badminton)

Aku xder kawan yang boleh dianggap sebagai SAHABAT disini. kecuali kawan yang aku kenal sejak dari Seri Iskandar. tupun, aku xpenah diajak lepak sesama..yela..diorang semua ada komitmen dgn insan tersayang..he..alone lagi la aku kat rumah. kepada rakan2 sekelas, aku xpegi farewell party semalam bukan sb aku xhargai korang..tapi sb aku xselesa nak berhadapan dengan korang. aku minta maaf kalau aku ada sakitkan hati korang sepanjang 2 tahun aku kat sini. halalkan makan minum aku. FAREWELL BUDDY..!!

3 comments:

Ct said...

Ololooo...meh kawan ngn kiter meh..Hehehe

RieDer said...

hehe..ct bukan kawan zam..tapi ct SAHABAT zam..thanks for being my frez..ekekeke

Suryani Rosli said...

~abg z!!!
~hehe..abg z jgn sdey2 ok..
~even kte x rapat dlm klas tp bile org sbut name "abg z",yani still can picture your face
~tu maknenye abg z wujud dlm diri yani sbg kwn abg z. yani rase classmates kite yg len pon camtu jugak
~maybe abg tgk kwn2 yg len hepi sesame sndr,but behind that..each one of them pon ade loneliness msg2..
~but nvm..u juz wrote wat u feel..me myself use this blog thing to express what i feel
~congrates udah tamat degree!!!
~no more sdey2..kite kawan ok!!!
~CHEERS ^O^