Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, October 20, 2008

aku dan KAMEN RIDER..


hehe..kamen rider..hurm..saper yang xpenah tgk kamen rider tu aku xtaula. tpi aku rasa, mesti semua org penah tgk kamen rider. kuat betul pengaruh dia kat malaysia dalam era 90 an.time tu aku kat sekolah rendah. darjah 2 rasanya. kamen rider yg 1st sekali aku tgk, kamen rider BLACK. kat Malaysia nama dia dah tukar..jadi SURIA PERKASA HITAM.hm..tpi menda yg sama la jugak.nama ja lain2. dalam banyak2 kamen rider ni, aku suka 3 ja kamen rider. ,


1. kamen rider Black
2. kamen rider Den - O
3. kamen rider KIVA

ketiga2 kamen rider tu mmg best. dari segi logik, mmg la xleh pakai . tpi aku suka tgk org jepun ni gubah jalan cerita. teknologi yang diorang pakai, huuu..kagum aku. bila la Malaysia leh wat mcm tu ek?kalau nak diikutkan sejarah, Jepun dah lumpuh masa perang dunia ke-2 tu lepas nagasaki dgn hiroshima kena bom. cepat betul diorang develop negara diorang. kamen rider BLACK, ditayangkan di jepun pada tahun 1980-an. Malaysia time tu baru dok kalut nak wat keta nasional.hehe..budaya kerja jepun yang MANTAP. xheranla mantan PM kita pernah lancarkan dasar pandang ke timur..sebenarnya, aku saje je letak topik kamen rider ni. topik yang simple. tpi org lain xpenah pun terpikir ttg teknologi yang jepun pakai utk wat citer ni. yang diorang tau, cuma ckp kamen rider hanya utk KANAK-KANAK.huh!primitifnya pikiran..fikirlah secara meluas skit. kita tgk citer2 mcm tu, bukan hanya utk hiburan semata2. tpi utk kita kaji dan selidik dan bandingkan dengan pencapaian negara kita ni.

2 comments:

Maza's said...

otak katun btoi la budak sekoq nih......

RieDer said...

hohoho..best ho kamen rider..!!!