Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, October 16, 2008

aku dan KECELARUAN..!!!

herm..kecelaruan atau kata dasarnya CELARU..mmg susah bila dah timbul perkataan tu kat dalam hati..byk menda yg bermain dalam pikiran aku skang ni..tesis, apa yg aku nak keja nanti, bila nak kawin (sempat lagi tu..), hutang ptptn bila nak bayar dan mcm2 lagila..tpi yg paling wat aku kusut skang ni ialah pasal kerjaya..ya..aku ulang KERJAYA…

dulu masa kecik2, aku nak jadi power rangers je..senang nak tolong org..(mulia gila niat). tpi bila dah besar skit nie, aku baru sedar yg power rangers tu bukan satu kerjaya..tpi cuma khayalan..trus aku tukar aku punya cita2..herm,,pemandu pesawat pejuang..perkataan tu watkan aku igt balik kenangan 2002..kalau pilatus pc 7 tu x selalu terhempas, skang ni mungkin aku dah jadi Kapten saiful rizam. mungkin juga jadi pilot kepada pesawat serba guna Sukhoi yg Malaysia baru beli tu. ayah aku koyakkan surat tawaran dari KTU (Kolej Tentera Udara). time tu aku diminta lapor diri ke KTU kepala Batas. Alor setar. herm..dah xder rezeki kot..atau ada hikmah..laslty aku masuk bidang nie..Town Planning..herm..

aku pun xtau la bila aku abis belajar ni aku leh jadi town planner ke x..persaingan cukup byk..isu2 politik (10% kouta) dah watkan peluang yg cuma ada sedikit semakin dihimpit..saper yg nak amik kami nanti?pemaju kbyakkannya CINA..company melayu?baper kerat sgt la yg ada..umur dah makin lanjut..dah 24..tahun depan dah 25..kawan2 yg seusia dgn aku dah ada keja tetap..tpi aku?masih xtau hala tuju diri..masih tercari2 akan sesuatu yang belum lagi pasti..hurm..rasanya, aku kena tukar bidang nanti..mungkin aku akan apply utk jadi pegawai tentera..or mungkin juga jadi pegawai polis..herm..tgkla..yg mana satu. tpi skang ni aku lebih berminat nak jadi polis..bahagian JSJ (jabatan siasatan jenayah).leh tolong ramai org (mcm power rangers..heheh)..tpi mak aku xbagi..dia kata dah 5 tahun aku belajar (termasuk diploma), last2 jadi polis..huhuuh..

aku mmg celaru skang ni..kerajaan pun dah stop amik org baru..abis?kat mana kami nak merempat?hmmm…sesapa yg ada keja kosong, leh contact aku..huhu

2 comments:

CruX said...

hahaha..saja nak test.sb kawan aku ckp, xleh nak leave komen.

ct said...

hurmm...rezeki kite sume da ditentukan Tuhan..cm ct dulu jgk cita2 nk jd doctor..tp terbantut di tgh jln..tetiba berubah hati terjun bidang ni..programming..org ckp bidang i.t xde keje..bnyk saingan..like i care..hahaa..alhamdulillah pas grad ade je keje..rezeki kite sume da ditentukan Tuhan..so, dont' worry my dear..